Produkt dnia
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Blog

Jakie są zalety blach do pieczenia ze stali nierdzewnej?

Jakie są zalety blach do pieczenia ze stali nierdzewnej?

Czy pamiętasz swoje początki związane z przygotowywaniem wypieków? Przemyślany wybór przepisu i precyzyjne gromadzenie najlepszych składników, a do tego ekscytacja i radość na samą myśl o przygotowywanej dla najbliższych niespodziance. Wielkie oczekiwania, a najczęściej także równie wielka porażka. Zamiast puszystego biszkoptu zakalec, zamiast idealnie wyjętej z blachy i misternie ułożonej na talerzu szarlotki, przypalony spód i zniszczona forma. Kto z nas nie krzyknął w akcie rozpaczy - nigdy więcej! A może jednak nie warto palić za sobą kulinarnych mostów? Być może nie zawiniły tu umiejętności, a po prostu niewłaściwie dobrana blacha? Może wystarczy wybrać odpowiednią formę, by delektować się smakiem wymarzonego ciasta? Wierzymy, że tak jest i dlatego też postanowiliśmy przyjść z pomocą. Jeśli poznasz zalety blach ze stali nierdzewnej z pewnością jeszcze raz podejmiesz cukiernicze wyzwanie.

Blachy ze stali nierdzewnej to doskonały wybór dla wszystkich miłośników kuchennych rewolucji. Sprawdzą się zarówno do przygotowywania słodkich wypieków, jak dań wytrawnych. Karpatka czy pizza, ciasto drożdżowe a może kruche - z blachą ze stali nierdzewnej z pewnością wszystko się uda. 

Klasyczne formy do ciast, tortownice, keksówki, foremki do ciastek, babeczek i muffinek to tylko niektóre akcesoria kuchenne wykonane ze stali nierdzewnej. Materiał ten charakteryzuje się dużą trwałością, dzięki czemu jest odporny na wgniecenia i działanie rdzy. Wysokiej jakości blacha stalowa nagrzewa się równomiernie, co zdecydowanie ułatwia pieczenie. Jeśli do tego została pokryta specjalną powłoką, która zapobiega przypalaniu i przywieraniu ciast, a także posiada karbowane dno, łatwiejsze jest nie tylko wyjęcie ciast po upieczeniu, ale także utrzymanie blachy w czystości. Blachy tego typu występują w licznych kształtach - od klasycznych okrągłych czy prostokątnych, po bardziej fantazyjne, np. w kształcie serca, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie. Używając blachy ze stali nierdzewnej trzeba pamiętać jedynie o tym, że są one podatne na zarysowania, dlatego też przy krojeniu i wyciąganiu ciasta z formy lepiej nie używać ostrych przyborów. Dzięki temu forma nie ulegnie uszkodzeniu i będzie nam służyła przez długi czas.

Blachy do pieczenia ze stali nierdzewnej do doskonały wybór dla miłośników wypieków. Odporność na korozję i równomierne rozprowadzanie temperatury sprawią, że zarówno sernik, jak i pizza okażą się kulinarnym sukcesem.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl